FAQ

 • Què és femrecerca.cat?
 • Què puc fer a femrecerca.cat?
 • Qui pot fer servir femrecerca.cat?
 • Quines alternatives hi ha?
 • I perquè no fer servir academia.edu?
 • Llavors, quines són les diferències de femrecerca.cat?
 • És gratuït femrecerca.cat?
 • Què he de fer si vull tenir el meu propi espai?
 • Perquè femrecerca.cat?
 • Hi ha un twitter, facebook o res semblant?
 • I qui ets tu?

Què és femrecerca.cat?

femrecerca.cat és un projecte independent per a la creació i manteniment d'espais webs vinculats a la docència i la investigació. Desenvolupat gràcies a la iniciativa lliure openscholar de la universitat de Harvard, aquest és un espai per a la gestió personal de la presència a la xarxa de professors i investigadors.

Què puc fer a femrecerca.cat?

En principi aquest projecte està pensat per a la centralització de tota la informació vinculada a l'activitat docent i investigadora. Vols recollir i difondre les teves publicacions? Vols compartir informació sobre les teves classes? Necessites un calendari per recollir les activitats acadèmiques a les que participes? Has pensat en fer un blog? Tens uns enllaços que no s'ha de perdre el mon? Gràcies al sistema modular configurable per part de l'usuari, les possibilitats són tantes com el grau de complexitat que vulguis implementar en la teva web.

Qui pot fer servir femrecerca.cat?

Qualsevol professor o investigador. Parlar català no és un requisit, ni és obligatori escriure en cap llengua. Nosaltres el parlem, però també parlem altres llengües. I no passa res.

Quines alternatives hi ha?

Explicar altres llocs on trobar funcionalitats semblants sempre és divertit. Bàsicament, les alternatives més conegudes són academia.edu, facebook (o linkedin) i qualsevol plataforma on portar un blog. Entre aquestes últimes, wordpress, tumblr o blogger són algunes molt conegudes, malgrat que exigeixen una important dedicació per adaptar les eines generals disponibles a les necessitats específiques del mon acadèmic.

I perquè no fer servir academia.edu?

Potser academia.edu te com a virtut que es tracta d'un sistema ja consolidat, on trobaràs una bona part dels acadèmics que et puguin interessar. La part dolenta, al menys en la meva experiència, és que academia.edu està mort. És a dir, sí, hi ha gent (o se suposa), però realment la majoria de la gent no el fa sevir. Et registres, crees la pàgina corresponent penjant de la universitat, potser penges un paper, segueixes a alguns coneguts, i després què? Després res, o res més que gestionar una pluja constant i desesperant de peticions d'amistat que, en el fons, et porten a qualsevol lloc excepte a fer amics.

Llavors, quines són les diferències de femrecerca.cat?

En primer lloc que no pretenem ser un negoci. Aquí no trobaràs res més que uns amics disposats a col·laborar per resoldre d'una vegada les dificultats que suposa disposar d'un espai adequat per als temes acadèmics. En segon lloc, que l'objectiu d'aquest espai no és crear una xarxa, ni enredar a la gent amb notificacions. Vols una web? La tens.

És gratuït femrecerca.cat?

Que nosaltres sapiguem, i des del teu punt de vista, sí :) És a dir, aquest projecte està sustentat per una eina lliure, el nostre temps i el patrocini del nostre hoster, que es fa càrrec de les despeses d'allotjament del servei. Com que tampoc vull perdre amics, la idea és que una vegada la web vagi progressant intentem trobar alguna manera per a que el propi projecte s'autofinancii. Es tindran en compte totes les opcions possibles, però evidentment les decisions les haurem de prendre nosaltres.

Què he de fer si vull tenir el meu propi espai?

Bàsicament tens dues opcions. O et baixes el programari, busques un servidor i et baralles amb els detalls de la seva implementació, o et fas un compte amb nosaltres. Simplement fes-me un missatge i en parlem.

Perquè femrecerca.cat?

I perquè no? Porto ja uns quants anys intentant consolidar un espai per a la meva activitat docent i investigadora i, tret d'algunes experiències interessants amb b2 i wordpress, la veritat és que al final acabes donant-te per vençut. Re-convençut per les opcions que dona openscholar, vaig decidir aprofitar l'experiència per compartir el servei amb el màxim de col·legues possible, i després d'enganyar a alguns amics quasi bé ho tenim en funcionament.

Hi ha un twitter, facebook o res semblant?

Sí, tenim un compte de twitter (@femrecerca) i una pàgina a facebook (femrecerca), on procurarem que aparegui la informació relativa al projecte que podeu trobar al blog.

I qui ets tu?

Pots trobar la meva web aquí. Si vols seguir el desenvolupament d'aquest projecte, tens una secció al meu blog aquí. Per a comentaris o suggeriments, cap al formulari de contacte.