Salut i Internet: Cerca, temàtica i qualitat del seu contingut

Abstract

L’acostament metge-pacient és un tema d’interès per a la Psicologia de la Salut des dels seus inicis com a disciplina. Actualment, dins la societat de la informació i el coneixement, neix un nou escenari d’interacció que cal i caldrà conèixer. S’han començat diferents propostes d’estudis, però la que presenta el grup PSiNET s’encamina a afavorir la creació d’espais virtuals de trobada entre ambdós col·lectius (professionals de la salut i usuaris i usuàries de temes de salut). L’establiment de plataformes digitals de serveis sanitaris per a la ciutadania del segle XXI passa, primer, per conèixer la realitat dels diferents col·lectius implicats en el tema salut i a la Xarxa. Per això, aquest estudi es planteja el descobriment de la realitat sobre salut a la Xarxa, i els requisits de les usuàries i usuaris d’Internet.

Castellano

El acercamiento médico-paciente es un tema de interés para la Psicología de la Salud desde sus comienzos como disciplina. Actualmente, dentro de la sociedad de la información y el conocimiento, nace un nuevo escenario de interacción que hay y habrá que conocer. Se han iniciado diferentes propuestas de estudios, pero la que presenta el grupo PSiNET se encamina a favorecer la creación de espacios virtuales de encuentro entre ambos colectivos (profesionales de la salud y usuarios y usuarias de temas de salud). El establecimiento de plataformas digitales de servicios sanitarios para la ciudadanía del siglo XXI pasa, primero, por conocer la realidad de los diversos colectivos implicados en el tema salud y en la Red. Por ello, este estudio se plantea el descubrimiento de la realidad sobre salud en la Red, y los requisitos de las usuarias y usuarios de Internet.

English

The doctor-patient relationship has been a traditional topic of research in Health Psychology since its initial stages as a distinctive discipline. This relationship is now facing new challenges as we enter the information and knowledge society. Although other perspectives have been used, the one offered by PSiNET aims to promote spaces for virtual encounters for health professionals and users. The increasing presence of digital platforms for health services in the 21st century requires a better knowledge of the relationship between health and online services. The main aim of this research is to try to understand the relationship between the Internet and health, as well as the characteristics of potential users of online health services.

Publication
IN3 Working Paper Series, 4

Full text PDF

Citation

Vivas, P., Armayones, M., Boixadós, M., Herrero, J., Meneses, J., Suelves, J. M., & Valiente, L. (2004). Salut i Internet: Cerca, temàtica i qualitat del seu contingut. IN3 Working Paper Series, 4. https://doi.org/10.7238/IN3WPS.V0I4.867
Julio Meneses
Julio Meneses
Full Professor

Professor de metodologia de la investigació, director de Learning Analytics de l’eLearning Innovation Center i investigador de l’Internet Interdisciplinary Institute de la Universitat Oberta de Catalunya.

Related